Hoe krassen verwijderen op je auto?

Hoe krassen verwijderen op je auto? | AutoRepairGroup

Krassen op je auto. Soms zie je ze nauwelijks.

Soms springen ze meteen in het oog. In ieder geval wil je ze snel mogelijk verwijderen. Gelukkig kan je dat eenvoudig en op verschillende manieren doen. Ontdek in dit blogbericht hoe je zelf krassen op je auto kan verwijderen en wanneer je dit best door een specialist laat doen. 

 

Krassen zelf herstellen of laten verwijderen door een specialist?

Autolak bestaat doorgaans uit drie lagen;

  • Grondverf (anti-roestlaag)
  • Kleurlak 
  • Blanke lak (toplaag die bescherming en glans geeft).

Als de krassen op je auto zeer klein zijn en enkel de blanke lak beschadigd is, dan kan je deze zelf herstellen. Verder in dit blogbericht lees je meer over twee alternatieven waarmee je dit kan doen. 

Zijn de krassen groter en is ook de kleurlak en/of grondverf beschadigd? Dan laat je de krassen best herstellen door een specialist zoals AutoRepairGroup.

Zelf krassen op je auto herstellen

Je auto polijsten

Een eerste manier om zelf krassen op je auto te herstellen, is door je auto te polijsten.

Polijsten is een proces van meerdere stappen waar je best je tijd voor neemt. Je hebt hier verschillende materialen voor nodig, waaronder een polijstmachine, polijstpads en polijstmiddel. Bij de meeste autospeciaalzaken kan je alle benodigde materialen kopen in sets. Ook kunnen deze zaken  je exact vertellen wat je stap per stap moet doen. 

Let wel: polijsten is een intensieve en moeilijke techniek die vaak door specialisten wordt gebruikt. Deze kunnen dankzij hun ervaring een professionele afwerking garanderen. Door zelf je auto te polijsten, krijg je misschien niet het gewenste resultaat. 

Gebruik een lakstift of retoucheerpen

Een tweede manier om zelf krassen in je lak te herstellen, is met een lakstift of retoucheerpen

Een lakstift is een klein potje autolak met een kwastje. Dit kwastje gebruik je om de krassen op te vullen. De meest autospeciaalzaken kunnen lakstiften op kleur maken naargelang de kleurcode van je wagen.

In een retoucheerpen zit geen lak, maar een speciale carrosserievloeistof. Door met de pen over de kras te gaan, zal de vloeistof in de kras trekken en vervolgens uitharden. 

Het gebruik van een retoucheerpen is weliswaar minder aan te raden. De kans is namelijk groot dat de kleur van de vloeistof afwijkt van de kleur van je auto.  Hierdoor kunnen krassen achteraf nog een beetje zichtbaar blijven.

 

Krassen laten verwijderen door een specialist

Heb je grotere en diepere krassen op je auto en/of wil je graag oppervlakkige krassen perfect laten wegwerken, dan kan je dit best laten doen door een specialist. Deze hebben alle materialen en machines in huis om je lak in piekfijne staat te herstellen

Je auto laten herstellen door AutoRepairGroup

Bij AutoRepairGroup Carrosserie gebruiken we een professionele en voordelige Smart Repair techniek om de krassen op je wagen bij te werken. Onze coloristen reproduceren jouw lakkleur aan de hand van de kleurcode van je wagen, waardoor er na de herstelling geen kleurverschillen zijn. Daarnaast moeten we de bekraste oppervlakken/onderdelen niet demonteren of opnieuw spuiten. Hierdoor kunnen we de krassen binnen een paar uur herstellen, waardoor jij tijd én geld bespaart

Wil je graag de krassen op je wagen door ons laten herstellen? Ontdek onze verschillende vestigingen en maak een afspraak in een van onze herstelcentra in jouw buurt.

Over AutoRepairGroup Carrosserie

Bij AutoRepairGroup Carrosserie hebben we meer dan 40 jaar ervaring in carrosserieherstellingen. Van carrosserieën uitdeuken en het herstellen van krassen, tot velgreparaties, het uitlijnen van wagens en het kalibreren van rijhulpsystemen. Wij helpen jou weer vlot, veilig en verantwoord de baan op.